Translate

24 Aralık 2013 Salı

İnsan olan anlar!

Son kez yazıyoruz. İnsan olan anlar! Sabah birisi facebook üzerinden yalan bir haber paylaşıyor. Okuyan yayıyor. Telefon numaralarımıza sahip olanlar arıyor. "HAYIR! YALAN HABER!" diyoruz. Bu sırada telefon çalıyor. Berkin'in ablası dersten çıkmış "anne, baba, dayı Berkin uyanmış mı? Öyle yazmışlar, okuyanlar bana söyledi" diyor. Hayır kızım durumu aynı diyoruz. Ağlamaklı oluyor kapatıyor telefonu. Bu sefer diğer kardeşi arıyor okul yolunda ve sevinçle "Berkin uyanmış" diyor. Yok kızım doğru değil diyoruz içimiz yanıyor. Tamam diyor ve ekliyor "Ne zaman uyanacak?"... Bilmiyoruz kızım diyoruz. Kapatırken 'ben bugün okula gitmeyecem, hastaneye geleceğim" diyor. Gelme diyemiyoruz. Ve artık bu yalan haberlerin 'iyi niyet' taşıdığına inanmıyoruz. Çocuklarımızı ve bizi bu şekilde etkileyebileceğini defalarca yazmamıza ve uyarmamıza rağmen anlamayanların iyi niyetleri şüphelidir. Düşmanımızı biliyoruz da dost gözükenlerin içinde saklanmış kötüleri ayıramıyoruz. Bundan sonra böyle davrananların kim olduğu önemsizdir. Empati yapıp kendini bizim yerimize koymayan/koyamayanlar bizim dostumuz değildir. Sanal dünyada 3-5 takipçi kazanmak için bile bazen bizim acımızı alet eden karaktersizler çıkıyor ne yazık ki! Bizim bu dönemde kazandığımız gerçek dostlarımız var, aile gibiyiz ve onlar yeter artar bize... Siyasi ve şahsi çıkarları için yanımızda rolü yapanlarla tüm uyarılarımıza karşın yalan bilgi paylaşan ve soru soranlara son uyarımızdır: UZAK DURUN BİZDEN!

Berkin'in son durumu:
Berkin'in yanından 14.10 da çıktım. Yoğun bakımda. Durumu aynı. Ateş ve enfeksiyon yok. Nefesi makinaya bağlı. / Kenan Düzen (Dayısı) 23.12.2013

14 Aralık 2013 Cumartesi

Berkin Uyanacak


#BerkinUyanacak 
Bugün Fadime anamıza veda sonrası şehitlerimizin aileleri konuşuyorlardı. 
Ethem'in anası, Sayfı Anamız "Berkin kalkacak, o Ethem olacak" dedi. 
Sizlere söz olsun analarımız #BerkinUyanacak 
ve Berkin Ethem Elvan olarak 
Abdocan, Ali İsmail, Medeni, Mehmet, Ethem, Ahmet, Ferit için kalkacak.

Çok öldük be anam çok öldük


Çok vurulduk, çok yaralandık, sakat kaldık, öldük.
Çok öldük be anam çok öldük.



Fadime anamızı yarın Mehmet'imizin yanına uğurlayacağız. 
Cenaze yarın (cumartesi ) 12.00'de Mustafa Kemal Mahallesi Pir Sultan Cemevi'nden kaldırılacak.

10 Aralık 2013 Salı

Berkin Elvan'ın sağlık durumu hakkında bilgilendirme

Doktorların tıbbi değerlendirmelerinin yanı sıra Berkin'in yanına giren aile fertlerimiz, zaman zaman umutlanmalarını sağlayan tepkiler aldılar, ancak hiç birisi süreklilik arz etmedi. Bazen iki gün üst üste tepki alınırken zaman zaman bir hafta tepkiler yok gibiydi. Bu sıralar tepkileri 2 ay öncesine göre çok az daha fazla. 

Aile duygusal olarak 14 yaşındaki çocuğun en ufak hareketini doktorlardan farklı yorumlayabilir. Yaşadığımız psikolojik süreç bizim zaman zaman ufacık bir tepkiyi bile ayağa kalkmış gibi değerlendirmemize yol açabilir. Özellikle tv kameraları karşısında ve telefon konuşmalarında heyecanla kurduğumuz cümleler fazlaca iyi veya fazlaca kötü anlaşılmalara sebebiyet verebilir. 

Ziyarete gelen insanlarımız zaman zaman bizlerin durumunu hiç dikkate almadan ısrarla ve tekrar tekrar  "nasıl? nasıl oldu? hala uyanmadı mı? hiç gelişme yok mu? keşke başka hastanede olsaydı, ya neden uyanmadı, çok uzun süre geçmedi mi ..." gibi sorular soruyorlar. Ailemizi ciddi şekilde psikolojik baskı altına alıyorlar ve sağlıksız bir durum oluşuyor. Zaten bizim ülkemizin insanlarının önemli bir kısmı tıp fakültesine gitmeden doktor, hatta profesör. Haliyle ziyaretçilerimizin az bir kısmının da konu hakkında görüşü, çözüm önerisi, tıbbi vaka benzetmesi mevcut. 

İyi niyetlisiniz, iyi olmasını istiyorsunuz, merak ediyor ve uyansın diye bekliyorsunuz ancak asla kendinizi bizlerin yerine koymuyorsunuz. Empati yapmıyorsunuz. Gelip makineli tüfek gibi soruları soruyor, biz ne dersek diyelim kendi teşhisinizi koyuyor ve gidiyorsunuz. Ziyaretçilerimizin %10 u bunu yapıyor ve %90 nın verdiği moral ve gücü yok eden üzüntüler bırakıyor... Özellikle Berkin'in annesi ve kız kardeşlerini istemeden fakat ısrarla üzüyorsunuz. Bugüne kadar "ziyaretimize geldiler, sağ olsunlar, kırmayalım kalplerini" dedik böyle davrananların. Ancak görüyoruz ki bitmiyor ve gittikçe aile bireylerimize zarar veriyor bu durum. Bundan sonra bu sorulara ve olumsuz durumlara asla müsade etmeyeceğiz. Ailemizi korumak zorundayız ve koruyacağız.

Çok açık olarak yazıyoruz:
Berkin kendisi uyuyor. Uyutulmuyor. Yoğun bakımda.  Zaman zaman gözleri açık, zaman zaman sesler çıkarıyor. Bazen acılarını bazen ismini koyamadığımız durumları ağlamayla paylaşıyor. Bazen vücudu çok kasılıyor. Elini tutan kişinin elini sıkıyor. Bu sıkma bile ailede "bilerek mi sıktı acaba?" diye yorumlanıp sevinç yaratıyor. Yani dostlar 178 gündür 14 yaşındaki oğlumuz, yeğenimiz, kardeşimiz bilinci kapalı yatıyor. Ne yaşadıysak olumlu olumsuz paylaştık, paylaşmaya çalışıyoruz. Konuşarak ifade ederken olandan fazla iyi bir tablo çizdiğimiz durumlar mutlaka oluyordur. Olmasını istediğimizi kelimelere döküyoruz belki. Ancak yazarsak daha net ifade ediyoruz, biliyoruz. Berkin yoğun bakımda ve bilinci kapalı. 

Sonuç olarak bugün doktorlarıyla yaptığımız son görüşmenin ardından durumu:

Sağlığı konusunda çok önemli bir değişiklik yok. Bilinci açılmadı, enfeksiyon – ödem yok, geçen hafta yüksek ateşi oldu şimdi normal. Kan değerleri ve kalp atışları normal. Mide beslenme sondası takılı ve bu yolla besleniyor. Çok fazla kilo kaybı yaşadı. Kaslarında ve eklemlerinde zayıflamalar var. Güçlendirmek için fizik tedavisi düzenli olarak yapılıyor. Beyin ödemi dolayısıyla şant operasyonu yapıldı. Çoğunlukla kendi başına nefes alamıyor ve bu sorunu aşabilmesi için yoğun tedavi uygulanıyor. Nefesini sürekli alabilmesi için makineye bağlı.

Yani arkadaşlar bu blogda ve twitter üzerinde ailemizin kullandığı @Berkin_Elvan hesabında ne yazıyorsak o! Berkin'in durumuna ilişkin yalan yanlış bilgi paylaşanlarla elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Berkin'i seven, Berkin'in uyanmasını bekleyen insanlarımızı boş yere umutlandırmayacak, gereksiz yere sevindirip üzmeyeceğiz. Berkin direniyor biz de direneceğiz. Bizimle beraber direnen ve bekleyen sizler için bunu yapacağız. Berkin uyanacak ve kalkacak. Abdullah, Ethem, Mehmet, Medeni, Ali İsmail, Ahmet, Hasan Ferit için kalkacak ve halaya duracak.

Sevgiyle ve dostça kalın.
Berkin Elvan'ın ailesi.


4 Aralık 2013 Çarşamba

1 Aralık 2013 Pazar

Ethem seni çağırıyor

2 Aralık Pazartesi
09:00
Ankara Adliyesi
Ethem Sarısülük seni çağırıyor.
2 Aralık'ta Ethem olmaya...

#EthemSeniÇağırıyor