Translate

13 Ekim 2013 Pazar

Berkin'in sağlık durumu hakkında bilgilendirme!

Berkin'in 16 Haziran sabahı başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaralanıp Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülmesinden bu ana kadar 120 gün geçti. Berkin hastahanede hemen ameliyata alındı. İki operasyon geçirdi. O andan itibaren bilinci tam olarak kapalıydı. Zaman zaman ciddi ateşlenme ve enfeksiyonlar yaşandı. Yarasından kaynaklı son derece büyük bir ödem vardı ve hayati risk kritik seviyedeydi. Berkin geride kalan 120 gün içinde yoğun bakımda tedavi gördü ve görmeye devam ediyor. Hastahaneye ulaştığı ilk anda ve tedavisinin 80'li günlerinde kalbi kısa süre durdu. İlk günden bu yana hep hayati riski var. Son dönemlerde sese ve bazı hareketlere tepki verdiği doğrudur. Ancak bunlar için tıbbi açıdan "bilinci açık" yorumu hiç yapılamadı. Yarasının büyüklüğü ve beyninin gördüğü zarar çok, bu yüzden bizim ağlama olarak paylaştığımız tepkiyi sıkça veriyor. Bu hepimizin bildiği normal bir ağlama değildir. Yaşadığı durumun dışa yansımasıdır. Doktorların tıbbi değerlendirmelerinin yanı sıra ziyaretine giren aile fertlerimiz zaman zaman umutlanmalarını sağlayan tepkiler aldılar ancak hiç birisi süreklilik arz etmedi. Bazen iki gün üst üste tepki alınırken zaman zaman bir hafta tepkiler yok gibiydi. Aile duygusal olarak 14 yaşındaki çocuğun en ufak hareketini doktorlardan farklı yorumlayabilir. Yaşadığımız psikolojik süreç bizim zaman zaman minnacık bir tepkiyi bile ayağa kalkmış gibi değerlendirmemize yol açabilir. Özellikle tv kameraları karşısında ve telefon konuşmalarında heyecanla kurduğumuz cümleler fazlaca iyi veya fazlaca kötü anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Berkin kendisi uyuyor. Uyutulmuyor. Yoğun bakımda. Uyanmadı. Zaman zaman gözleri açık, zaman zaman sesler çıkarıyor. Bazen acılarını bazen ismini koyamadığımız durumları ağlamayla paylaşıyor. Bazen vücudu çok kasılıyor. Elini tutan kişinin elini sıkıyor. Bu sıkma bile ailede "bilerek mi sıktı acaba?" diye yorumlanıp sevinç yaratıyor. Yani dostlar 120 gündür 14 yaşındaki oğlumuz, yeğenimiz, kardeşimiz bilinci kapalı yatıyor. Ne yaşadıysak olumlu olumsuz paylaştık, paylaşmaya çalışıyoruz. Konuşarak ifade ederken olandan fazla iyi bir tablo çizdiğimiz durumlar mutlaka oluyordur. Olmasını istediğimizi kelimelere döküyoruz belki. Ancak yazarsak daha net ifade ediyoruz, biliyoruz. Berkin yoğun bakımda ve bilinci kapalı. Sağlığı konusunda önemli bir değişiklik yok. Bilinci kapalı, enfeksiyon ödem vs. yok, kan değerleri ve kalp atışları normal, makineye bağlı. 120 günde gelişmeler elbette oldu ancak tıbbi açıdan bunlar değerlendirildiğinde önümüzde çok çok uzun bir süreç olduğu gerçeği ortada. Berkin direniyor, biz direniyoruz, sizler direnişi güçlendiriyorsunuz. İyi ki varsınız ve her an sizlerin desteği ile ayaktayız. Biz inanıyoruz ve biliyoruz BERKİN UYANACAK. Sizler de buna inanıyorsunuz ve istiyorsunuz biliyoruz. 

Berkin Elvan'ın ailesi.

Not: Berkin'e dinletilmek üzere göndereceğiniz sesli mesajlarınızı direnberkinelvan@gmail.com a bekliyoruz.

10 yorum:

  1. yazık inşallah uyanacak

    YanıtlaSil
  2. Dualarim sizinle...

    YanıtlaSil
  3. Diren Berkin, diren güzel çocuk...

    YanıtlaSil
  4. #berkinuyanacak Buna yürekten inanıyorum,ve onu görmeyi çok istiyorum,Berkin Uyan ve bize bayramı yaşat kardeşim

    YanıtlaSil
  5. Bende anneyim bebeğinizi tanrım size bağışlasın bu acıları ona size bize yaşatan her kimse o da daha beterini yaşasın yaşasınki mazlumun ahını almak neymiş anlasın

    YanıtlaSil
  6. Allah en kısa zamanda şifasını verir ve aramıza döner, kalbimiz onunla, sabırla ayağa kalkmasını bekliyeceğiz.Onu çok çok öpüyoruz. Tuna ailesi.

    YanıtlaSil
  7. In§allah bu sava§i kazanacaktir Berkin'imiz...
    Diren Berkincim, direnin sizler de ailesi ve tüm sevenleri...
    kizleri cok seviyoruz ve dualarimiz sizlerle...

    YanıtlaSil
  8. Anne Okşaması Var Yüzünde

    -Berkin Elvan’a-

    koca bir adamsın
    dağ gibi, Deniz gibi
    çiçeksiz büyümüş iç sesin
    kısır bahçesinde

    koca bir adamsın
    daha süt kokuyorsun
    anne okşaması var yüzünde

    koca bir adamsın
    asi bir geceden kalma
    gurur ve onurla
    yorgun ve uykusuz gözlerin

    koca bir adamsın ondördünde
    ne düne ne yarına borcun var
    sakın ödeme çocuk
    avucunda sadece iki ekmek parası

    Mehmet Bardakçı

    YanıtlaSil
  9. Allah yar ve yardımcınız olsun #DirenBerkin

    YanıtlaSil
  10. Diren benim güzel ve yiğit Berkin dostum,
    seni bekliyoruz...

    YanıtlaSil