Translate

7 Ekim 2013 Pazartesi

Hukuki süreçe ilişkin bilgilendirme

Ailemizin avukatı Evrim Deniz Karatana’nın, 25 Haziran’da polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak, görgü tanıklarının dinlenmesi ve kamera görüntülerinin incelenmesi talebine, aylar sonra emniyetten yanıt geldi. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü, MOBESE Büro Amirliği’ne gönderdiği yazıda, Mahmut Şevket Paşa mahallesinde meydana gelen olayla ilgili kamera kayıtlarını istedi. Şişli İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ateş, savcılığa 25 Eylül’de olayla ilgili gerekli incelemelerin tamamlandığını belirterek cevap yazdı. Emniyetin hazırladığı raporda, “16.06.2013 tarihinde İlçe Emnniyet Müdürlüğümüz tarafından Eren Sokak civarında herhangi bir personel görevlendirilmesi yapılmamıştır. Kamera kayıtları ile ilgili gerekli çalışma yapılmış, olayla ilgili herhangi bir kamera görüntüsü tespit edilememiştir” denildi. 
 MOBESE kamerası yok 
MOBESE Büro Amirliği ise Emniyete gönderdiği yazıda, Berkin'in vurulduğu olay yerinde, Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne ait MOBESE kamerasının bulunmadığını belirtti. Büro amirliğinin cevabında, “Feriköy Polis Merkezi Amirliği’nin ilgili soruşturmayla alakalı olarak bahse konu yerde bulunan MOBESE kamerasının bahsi geçen tarih-saate ait görüntü kayıtları büromuzdan istenilmiştir. Mahmut Şevket Paşa mahallesi Eren Sokak’ı gören Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait herhangi bir MOBESE kamerası mevcut değildir” ifadelerine yer verdi. 
Polisler tarafından hazırlanan tutanakta ise “Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Eren Sokak 11.08.2013 günü M.A.’nın ifadesinde belirtmiş olduğu Gaziler Sokak 21.09.2013 günü biz görevliler tarafından kontrol edildiğinde söz konusu sokaklarda herhangi bir kameranın mevcut olmadığı anlaşılmıştır” denildi.

Yani kısaca polis yokmuş, kamera kaydı yokmuş...

1 yorum: