Translate

19 Kasım 2013 Salı

Berkin'in sağlık durumu hakkında bilgilendirme


Berkin Elvan'ın 8 Kasım ve 13 Kasım tarihlerinde geçirdiği iki operasyona ve sonrasına ilişkin bilgilendirmedir:
- Tomografi sonuçlarına göre Berkin'in başından yaralandığı bölgede ve etrafında kist görünümünde bir belirtiye rastlanmış ve öncelikli olarak bu bölgenin temizlenmesi için bir operasyon yapılmıştır. Burada öncelik bölgenin temizlenmesi beyne baskının önlenmesidir. Bu amaçla 8 Kasım Cuma günü bir operasyon yapılmıştır. 
- 8 Kasım günü yapılan operasyon sonrası çekilen tomografide müdahale edilen ve temizlenen bölgenin yanı sıra sıvı toplanmasına karşın bu sıvının yeniden birikmesini önlemek amacıyla 13 Kasım günü şant operasyonu yapılmıştır. Bu ameliyatla şant takılmış ve şant kateteri bundan sonra istenmeyen şekilde birikebilecek beyin omurilik sıvısının birikmesini önleyip sıvının karın boşluğuna akmasını sağlayacak şekilde yerleştirilmiştir. Bu suretle beynin olası bir negatif baskıdan korunması amaçlanmıştır. 

Şu ana kadar şanta karşı Berkin'in vücudu ters bir reaksiyon göstermemiştir. Bu operasyonun tam faydasının ne olduğu şüphesiz ki ilerleyen günlerde daha net olarak ortaya çıkacaktır. Berkin'in solunumu makina desteğiyle devam etmektedir.

Berkin 155 günü aşan süredir yoğun bakımdadır ve kesinlikle doktorları tarafından çok iyi bakılmaktadır. Berkin Elvan onurlu ve dürüst doktorların özverili çalışmaları ve sağlık personelinin olağanüstü yardımıyla direnmeye devam etmektedir. Tüm doktorlarının ifade ettiği gibi "bu ağır yaralanmaya rağmen çok kuvvetli bir direnç gösteriyor ve aslında doktorlarını bile şaşırtıyor Berkin"...

Doktorlarına, hemşirelerine, tüm sağlık personeline ve hastahanedeki emekçilere bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz buradan.

Tekrar ediyoruz Berkin'in sağlık durumuna ilişkin bu blogdan ve @Berkin_Elvan twitter hesabından başka bir yerde bilgilendirme yapmıyoruz. Bunlar dışında ne okuyor, ne duyuyor, ne yazıyorsanız bizim dışımızdadır. Yakın bir süreçte çok kapsamlı bir bilgilendirme daha yapmak için hazırlanıyoruz. Bu yapacağımız bilgilendirme sadece tıbbi süreç ile alakalı olmayacaktır. Tıbbi veriler, hukuki süreç ve sürecin bilinmeyenlerine ilişkin olacaktır. Biz sadece Berkin uyansın diye kapıda beklemiyoruz. Avukatlarımız sadece dilekçe yazıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuyor. Çok detaylı ve çok kapsamlı bir çalışmamız var ve bu çalışmamızı ilerleyen günlerde paylaşacağımızı bildirmek istiyoruz. 

Berkin Elvan sizlerin desteğini hissediyor ve direniyor.
Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerin sayesinde güçlüyüz ve yılmıyoruz. 
Berkin'in çok iyi haberlerini sizlerle paylaşacağımız günü iple çekiyoruz.
En samimi ve en içten duygularımızla hepinizi selamlıyoruz.
Unutmayın:
21 Kasım Perşembe 10:00'da Anadolu Yakası Adliyesi / Kartal
Mehmet Ayvalıtaş için orada olalım.
#MehmetAyvalıtaşSeniÇağırıyor


7 yorum:

  1. Allah Yardimcisi olsun, Insallah düzelecek. Kalpten Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tatlı çocuk,bu gün dünya çocuk hakları günü.Tanrımdan seni ailene bağışlamasını diliyorum.Sana karşı ve senin gibi bütün çocuklara karşı işlenen suçların hesabını soracak güçte ol ve ayağa kalk hepimiz adına hesap sor.

    YanıtlaSil
  3. Dualarımız onunla. En kısa zamanda sağlığına kavuşacak inşallah.

    YanıtlaSil
  4. uyan ki, dünya gülsün.

    YanıtlaSil
  5. HEPİMİZ İNANIYORUZ BERKİNİMİZ UYANACAK, BU BÖYLE BİLİNSİN :)

    YanıtlaSil
  6. O hepimizin çocuğu artık. Kalbimiz, aklımız Berkin'le ve ailesiyle.

    YanıtlaSil
  7. uyan artik ne olu

    YanıtlaSil