Translate

3 Kasım 2014 Pazartesi

Dostlarımıza duyurulur!


Bugün hiç arzu etmediğimiz bir şekilde "Berkin ile öfkeli padişah" isimli bir çocuk masal kitabının basıldığını sosyal medyadan okuduk. Bu kitabın kitap fuarında satışa sunulacağı ve yazarının imza günü düzenleyeceği bilgisiyle karşılaştık.

Ardından sosyal medyadan "bu haliyle bir kitaptan haberimizin olmadığını" ve “bizden habersiz yayınlandığını” duyurduk.

Yayın evi yöneticisi Sadık Usta bey bize ulaştı ve kitabın yazarının kendilerine "bizimle konuşup, mutabık kaldığını" ifade ettiği için bu baskıyı hazırladıklarını belirtti.

Bize kitabın taslağını ulaştıracağını ve sonrasında görüşmek istediğini söyledi. Kitap taslağı elimize ulaştı akşamüstü. Evimize davet ettik ve sonrasında Sadık Usta (Kaynak Yayınları) evimize ziyarete geldi. 

Görüşmemiz neticesinde;

-    1 - Kitap bir masal kitabı ve henüz basılmamış. Yaklaşık 30 sayfa. Taslak halinde. Kitap fuarındaki imza gününe yetişmesi planlanmış.
-  
  2- Yazarı Almanya'da yaşıyor. Bizimle aylar önce bir telefon konuşması yapmış ve kendisine endişelerimiz, önceliklerimiz konusunda bilgi verilmiş. Bu şekilde bir iznimizin olamayacağı belirtilmiş. Ki bunu, bugün tartışmaların başlaması sonrasında, kendisi bizi arayarak anlattı...
Yazarın anlattıklarına bakınca konuşmanın Mart veya Nisan ayında yapılmış olduğunu tahmin ediyoruz. Ve konu orada bizim için kapandığından (benzer şekilde 6-7 kişi daha reddedildi o dönem) bugün yaşananlar son derece üzücüdür.

3- Kaynak yayınları yazara güvendiği için kitabı baskıya hazırlamış. Yazarın kötü niyetli olmadığına, biz de Kaynak Yayınları yöneticisi Sadık Usta'nın bu akşam evimize yaptığı ziyarette anlattıklarına dayanarak inanmak durumundayız. Kaldı ki gelirini sokak çocuklarına bağışlayacağını belirtmiş zaten.

4- Kaynak Yayınları yönetimi, her şeye rağmen bu akşama kadar bize ulaşmak gereği duymamış olmaktan dolayı çok üzgünler.  Yayıncının böyle bir durumda ulaşma zorunluluğu olmadığı halde, başlıkta Berkin ismi yer aldığından bunu yapmalarının gerektiğini kendileri de ifade ederek,  bu sebeple kendilerinin de eksiklerinin olduğunu ve eleştirilerimizi, endişelerimizi anladıklarını, tepkilerimizi anlayışıyla karşıladıklarını söylediler. Ve bize “sizin kararınız nedir? Biz Berkin’in ailesinin üzüleceği, rahatsızlık duyacağı bir işin içinde olmayız, lütfen siz söyleyin” dediler.

Sonuç : Biz bu şekilde hazırlanmış haliyle bu taslağın kitap olarak basılıp dağıtılmasını istemediğimizi ve onaylamadığımızı söyledik. Kaynak Yayınları olarak bizim görüşümüzün onlar için esas olduğunu ve ailenin kararına saygı duydukları için kendilerinin bu kitap projesini yayınlanmayacaklarını, rafa kaldırılacağını belirttiler. 

Bugün tartışma konusu olan “Berkin ve öfkeli padişah” isimli masal kitabı ailemizin isteği üzerine basılmayacak, yayınlanmayacak.

Sadık Usta bey hatıra olarak kalması için bize renkli fotokopi ile çoğaltılmış taslaktan 3 adet verdi.

Bu konu bizim açımızdan kapanmıştır.
Bilgilerinize sunulur.
Sami Elvan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder