Translate

17 Eylül 2013 Salı

Halkımıza duyurulur!


Oğlumuz Berkin Elvan’ın 16 Haziran 2013 sabahı polis tarafından atılan biber gazı fişeği ile başından vurulmasının üstünden 93 gün geçti. 14 yaşındaki Berkin tam 93 gündür Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyor. Geride kalan 93 gün boyunca hastaneye ziyarete gelen binlerce insanımıza, ülkemizin her yanında ve yurt dışında yapılan yüzlerce gösteride ‘Berkin Elvan’ için sesini yükselten yüz binlerce insanımıza destekleri için tekrar teşekkür ederiz. Berkin’in ameliyatını yapan doktorlara, tedavi sürecinde bulunan tüm sağlık personeline ve yoğun bakım doktorlarına gayretleri ve emekleri için teşekkür ederiz. Zaman zaman bürokratik, siyasi ve emniyet kaynaklı baskılar dolayısıyla zor günler yaşanmış olsa bile şu an hepsi siz değerli halkımızın sayesinde geride kalmıştır. Berkin Elvan hastanede son derece iyi bir şekilde tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Bizler ailesi olarak Berkin’in uyanacağından ve aramıza döneceğinden eminiz. Buna inanıyoruz. Süreci yakından takip eden ve ailemize moral veren tüm insanlarımıza Berkin adına teşekkür ediyoruz. 93 gün içinde ailemiz tarafından avukatlarımızın katkısıyla ve milletvekillerinin desteğiyle birisi Taksim’de diğeriyse Okmeydanı’nda Berkin’in vurulduğu yerde basın açıklaması yapılmıştır. Bu iki basın açıklaması dışında ailemizin düzenlediği bir yürüyüş, açıklama, eylem olmadı. Berkin’e destek için ve Berkin’i vuran polislerin tespit edilip yargı önüne çıkarılması için onlarca gösteri, oturma eylemi, yürüyüş düzenlendi. Bunların tamamı demokratik kitle örgütleri, forumlar, mahalle örgütlenmeleri, dernekler ve meslek odalarınca düzenlendi. Bazılarına bizi davet ettiler bazılarından ise gazeteler, dergiler, sosyal medya aracılığıyla haberdar olduk. Özellikle son dönemde sosyal medya üzerinde sıkça rastlamaya başladığımız bir durum dolayısıyla bu açıklamayı yapmak ihtiyacı hissettik. Sosyal medya üzerinde Berkin Elvan’ın sağlık durumuna ilişkin yazılar ve Berkin Elvan ile ilgili eylem çağrıları okumaktayız.

Berkin Elvan’ın ailesi olarak evladımızla ilgili iki duyuru yolumuz vardır:
* Berkin’in vurulmasına karşı açtığımız davayı takip eden avukatlarımız.
** Berkin’in sağlığı ve son durumu ile ilgili bilgilendirme yapmak için kullandığımız twitter hesabımız:  @Berkin_Elvan

Bu iki yol dışında yapılan çağrı, duyuru, bilgilendirmeler ailemizin bilgisi dışındadır. 
Berkin’in ablalarının okulu başlamıştır. Ailemiz, zaten her an gözü kulağı hastanede, tedirgin bir hayat sürdürmektedir. Avukatlarımızca yapılmış açıklamalar haricinde ve twitter hesabımız dışında bir yerde okuduğunuz bilgiler ile hemen telefona sarılıp saat fark etmeksizin çocuklarımızı ve aileyi aramanız ‘o yalan haberleri yayanların başarılı olmasına’ ve ‘ailemizin manevi zarar yaşamasına’ neden olmaktadır. 

Berkin Elvan’ın ailesi olarak her durumu anında paylaşmaktan çekinmedik çekinmeyiz. Berkin sadece bizim değil yüz binlerce insanımızın evladı, kardeşi, çocuğudur. Berkin Elvan ismini kullanarak yalan yanlış haber yayanları ve bizim açıklamalarımıza rağmen o yalancıları okuyup bizlerin huzursuz olmasına katkıda bulunanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

Hukuki süreci yürüten avukatlarımız gerektiği durumlarda konuya ilişkin bilgilendirme yapacaklardır.

Sağlık süreci ise babası Sami Elvan ve dayısı Kenan Düzen tarafından yönetilen 
Twitter: @Berkin_Elvan 
hesabından duyurulmaya devam edecek. Bilgilerinize sunulur.17.09.2013


Sami Elvan – Kenan Düzen

2 yorum:

  1. çok geçmiş olsun. Berkin'in en kısa sürede iyileşmesini dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Diren evlat;
    ilk andan itibaren dualarım seninle,diren çünkü göreceğin çok güzel günlerin olacak,bütün kalbimle buna inanıyor ve Allah'a dua ediyorum...

    YanıtlaSil