Translate

5 Ocak 2014 Pazar

Berkin 15 Yaşında

Bugün 5 Ocak 2014 yani Berkin'in doğum günü. 16 Haziran 2013 sabahı Okmeydanı'nda polislerce başından vurulmasının üstünden geçen 204. gün bugün. Vurulduğu sabahtan bu yana yoğun bakımda Berkin. O günden bu yana Berkin'i vuran polisler hakkında hiç bir adli işlem yapılmadı. İsimleri belli değil. O günlerde canlı yayınlarda ve gazetelere verdiği beyanatlarda başbakan "Talimatı ben verdim" demişti. Yani, Berkin'i vurma talimatını veren belli ancak vuranlar, tetiği çekenler belirsiz. 
Berkin geride kalan 204 gün boyunca 3 büyük ameliyat ve bir ufak operasyon geçirdi. Çoğunlukla makinaya bağlı olarak nefes alıyor. Yoğun bakımda ve tedavisi büyük bir özveriyle devam ediyor. Beyin Cerrahisi ve Yoğun Bakım doktorlarına, hemşirelerine, hasta bakıcılarına ve hastanede Berkin ile ilgilenen tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz. Berkin uyanacak biliyoruz. 

Beyninde biber gazı kapsülü yaralanmasına bağlı hasar çok fazla. Ciğerlerinde yoğun biber gazına maruz kalmasından dolayı halen tedavisi tamamlanmamış hasar var. 16 Haziran 2013 gününden bu yana iki kez kalbi durdu. Direndi Berkin. Teslim olmadı direniyor. 15 yaşına bastı bugün. İlk kez kendi doğum gününde uyuyor canımız. Binlerce insanımız onun için isyan ederken o yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. 204 gün geçti ve adli soruşturma göstermelik olarak bir dosya numarasıyla mevcut. Avukatımız Evrim Deniz Karatana geride kalan 7 ay boyunca etkin bir soruşturma sürdürülmediği için dosyayı AİHM ne taşıyacak bu ay içinde. 

Bugün hastanede sembolik bir doğum günü organize etmek istedi dostlarımız. Hayır diyemedik. Tek ricamız pankart getirilmemesi, slogan atılmaması oldu. Berkin'le beraber 1000 in üstünde yatan hasta var Okmeydanı Hastanesi'nde ve biz onlara saygı duyulması gerektiği için bu ricada bulunduk. 

Berkin'i vuran polisler tespit edilmeyip devlet korumasında saklanırken, adli bir yaptırım uygulanmazken Berkin'i haber yapan gazetelere ceza yağıyor. İsmini açık yazdıkları, fotosunu mozaiklemeden koydukları için veriliyor cezalar. Berkin Elvan'ın polislerce vurulduğu nokta dışında mozaiklenecek bir gizlisi yok. Resmini kullanabilirsiniz biz aile olarak izin veriyoruz. Berkin Elvan'ı dünyanın tüm ezilen ve direnen halkları açıkca ismi ve resmiyle biliyor. İsmini açıkca yazabilirsiniz. Katillerimizi, tetikçileri saklayan devlet evlatlarımızın yaşam hakkına saygı göstermeyen devlet isimlerinin kısaltılmasını, fotoğraflarının mozaiklenmesini isteyemez. Bize tetiği çekenlerin isimlerini versinler. O isimleri kısaltmayla yazar fotolarını mozaikleriz merak etmesinler.

Berkin yaşıyor, direniyor. Abdullah, Mehmet, Ethem, Ali İsmail, Medeni, Ahmet ve Hasan Ferit için yaşıyor, direniyor.Donarak ölen bebek için, buz saçağı başına düştüğü için ölen çocuk için, Van'da ölen kardeşleri için, Roboski'de katledilen çocuklarımız için, sokakta bulup oyuncak sandığı el bombasının patlamasıyla hayatını kaybeden çocuklar için BERKİN YAŞIYOR ve DİRENİYOR.

14 yaşında vurdular Berkin'i ve 15 yaşında direnmeye devam ediyor Berkin.

204 gün boyunca yanımızdaydınız ve yanımızda olmaya devam ediyorsunuz. Berkin büyük bir ailenin evladıdır. Bu büyük aile onu bırakmadığı müddetçe Berkin yaşama tutanacak.

Hepinize en içten selamlarımızı iletiyoruz.

1 yorum:

  1. Dogumgunun kutlu olsun guzel cocugum, bir sonrakinde ayakta olacaksin

    YanıtlaSil