Translate

9 Mart 2015 Pazartesi

Ailemizden Halkımıza

7 Mart Cumartesi günü Berkin Elvan’ın katledilişinin 1.yılı dolayısıyla verdiğimiz yemeğe katılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan ve yanımızda olup bizimle kol kola yürüyen Uğur Kaymaz’ın ailesine, Medeni Yıldırım’ın ailesine, Hasan Ferit Gedik’in, Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ahmet Atakan’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Metin Göktepe’nin, Fehmi Tosun'un, Hasan Ocak’ın ve tüm devrim ve demokrasi şehitlerinin ailelerine teşekkür ederiz. O gün yanımızda yürüyemeseler bile mesajlarıyla ve kalpleriyle bizimle olan Abdullah Cömert’in ailesine teşekkür ederiz. 

Taksim Dayanışması başta olmak üzere Gezi Şehit ve Gazileri Dayanışma Platformuna tüm organizasyon ve çabaları için teşekkür ederiz. Taksim Dayanışması’nın tüm bileşenlerine teşekkür ederiz. 

Grup Yorum’a, Halkın Hukuk Bürosu’na ve bizi yalnız bırakmayan tüm sanatçılara, gazetecilere, avukatlara, memurlara, işçilere, işsizlere, öğretmenlere, öğrencilere, gençlere, çocuklara teşekkür ederiz. 

Tüm sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, platform ve demokratik kitle örgütlerine teşekkür ederiz.


Cemevine gelip acımızı paylaşan siyasi partilerin değerli başkanlarına, yöneticilerine ve üyelerine, belediye başkanlarına, yürüyüş boyunca yanımızda olan değerli milletvekillerine teşekkür ederiz. 

Yemek için katkılarından dolayı Beşiktaş Belediye’sine ve temizlik hizmeti desteği veren Beşiktaş Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz. Tüm destekleri için Şişli Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Kısacası o gün gelen gelemeyen tüm dostlarımıza, halkımıza teşekkür ederiz. 

Acımızı bizimle yaşadınız, bizimle paylaştınız. Var olun.
Berkin Elvan’ın ailesi adına:
Gülsüm Elvan – Sami Elvan – Kenan Düzen

Fotoğraflar için İleriHaber'e teşekkür ederiz.

Not: 7 Mart Cumartesi günü Berkin’in katledilişinin 1.yılı için Okmeydanı’nda yapılan anma ve Feriköy Mezarlığı’na yapılan yürüyüşte polis terörü ve provakasyonu olmayınca hiçbir olay yaşanmadığından dolayı kahrolan birileri, arzu ettikleri kargaşa olmayınca bunun üzüntüsüyle kendi sosyal medya hesaplarından kargaşa çıkarmak için iftira, hakaret, kin ve nefret kusarak provakatörlük görevlerini yeniden hayata geçirmişler… Acınası, aciz ve zavallı halleriyle baş başa bırakıyoruz onları.

7 Mart 2015 Cumartesi

Bir mezar hikayesi (!)

Burada bir hikaye aktarmak ve çocukların okuyup mutlu olmasını sağlamak isterdik. Burada yazılmış bir hikayeyi Uğur Kaymaz'ın, Ceylan Önkol'un, Behzat Özen'in, İbrahim Aras'ın, Nihat Kazanhan'ın okumasını ve mutlu olmalarını isterdik. Bir hikaye yazılsın ve Berkin Elvan okusun, ertesi gün okulda arkadaşlarına anlatsın isterdik. Oysa bir polisin silahından çıkan biber gazı mermisinin hayattan, hayatımızdan aldığı Berkin'in anne babası olarak evladımızın mezarının hikayesini yazıyoruz. 

Bugün mezarlığa gelenler görecekler, gelemeyenler ise fotoğraflardan ve videolardan görüp anlamlandırmaya çalışacaklar. O sebeple bu hiç yazılmaması gereken hikayeyi sizlere bu sabah ulaştırmayı uygun gördük, üzgünüz...

Berkin'siz geçen 1 yılın sonunda oğlumuzun mezarı yapıldı. Bunun için onlarca dostumuz çizim ve öneri gönderdi. Bu mezar Karadenizli inşaat ustasının, Alevi bir mezar ustasının, Kürt bir mermer ustasının, Egeli bir cam ustasının, Ermeni bir döküm ustasının, Süryani bir kesim ustasının ve bu ülkede doğmuş büyümüş genç bir Musevi kardeşimizin emeğidir. Bu mezarda 14 yaşında vurulmuş, 15 yaşında hayata veda etmiş bir çocuk yatmaktadır. Bu mezarda Anadolu toprağı ve Anadolu halklarının hüznü vardır. Bu mezar devlet dersinde öldürülmüş bir çocuğun mezarıdır.

Berkinin kaşları, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya onu tanıttı. Her ne zaman onunla ilgili bir haber izlesek, okusak, onun o karakteristik, sempatik kara kaşları hepimizin gözünün önüne geldi. Bir yandan da kaşlarını soyutlarken, diğer yandan özgürlüğün, masumiyetin sembolü olan kuşa benzediğini fark etti insanlarımız. Tüm tasarımlarda bu iki sembol birleştirilerek kullanıldı. 

Baş taşı camdan yapıldı. Çünkü bir çocuğun içi dışı birdir, şeffaftır, durudur onun gizlisi saklısı yoktur. Neresinden bakarsanız bakın onda sadece bir çocuk görürsünüz. Bu yüzden baş taşı camdır. Camın üstündeki ağaç kuşa benzeyen kaşlarından oluşmuştur. 14 adet kaş/kuş vardır 13 ü birbirine bağlı 14.sü gövdeden ayrılarak havalanmıştır. Vurulduğu anı sembolize eder. 14 kaşın arasında sekiz boşluk vardır ve yine Gezi'de kaybedilen canlarımızı sembolize eder. Camın mezar gövdesiyle birleştiği yerde "akın var akın, güneşe akın" yazıyor. Bu şiiri hepimiz biliriz. Ancak burada kullanılmasının nedeni 1 Haziran 2013 tarihinde vurulan Ethem Sarısülük için Okmeydanı'nda yapılan bir protestoda Berkin'in bu şiiri yüksek sesle okumasından dolayı eklenmiştir mezara.

Mezarın üstünde uçurtmasıyla koşan Berkin var. Uçurtması 8 uçurtmadan oluşuyor. Gezi'de yitirdiğimiz canlarımızı simgeleyen 8 uçurtma. Uçurtmasıyla koşan Berkin'in koşma istikametinde "Uçurtmayı vurmasınlar dedik, seni vuracaklarını bilemedik" yazıyor. Bu sözü Berkin'in ablaları Berkin'i kaybettiğimizde yazmışlardı.

Ayak ucunda ise 8 delik var. Bu 8 delik Gezi direnişinde katledilen 8 can içindir. Her delik bir ismi sembolize eder ve her delik o ismin katlediğildiği yaşın mm bazında çap olarak  kullanılmasıyla oluşmuştur. Yani sol baştaki delik 26 yaşında katledilen Ethem için 26 mm sağ baştaki delik 15 yaşında hayata veda eden Berkin için 15 mm dir.Ali İsmail, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Hasan Ferit, Mehmet Ayvalıtaş hepsi öldürüldükleri yaşla sembolize edilmişlerdir. 

Berkin Elvan'ın en olmaması, en yazılmaması gereken hikayesi budur.

Gülsüm Elvan - Sami Elvan






3 Mart 2015 Salı

Berkin'i anma programına ilişkin

Merhaba dostlar,
Berkin’imizi kaybettiğimiz 11 Mart’ın yıldönümü yaklaşıyor. Berkin olmadan geçen 1 yılın ardından bir yemek ve anma düzenleyeceğimizi daha önce duyurmuştuk. Bu konudaki duyuruyu yaparken, daha detaylı bir açıklamayı sizlere bugünlerde yapacağımızı da belirtmiştik.
Daha önce 7 Mart yemek, 11 Mart anma olarak düşündüğümüz etkinlikleri tek günde birleştirip yapmayı aile olarak daha uygun bulduk. Gezi şehitlerinin ailelerinin katılımının daha rahat organize edilmesi, Ceylan Önkol’dan, Uğur Kaymaz’a, İbrahim Aras’tan Nihat Kazanhan’a tüm küçük yaşta öldürülmüş çocuklarımızın ailelerinin katılımının sağlanabilmesi ve hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle yemek-anma ve yürüyüşün aynı günde; 7 Mart 2015 Cumartesi yapılmasına karar verdik.
Bu konuda tüm duyuru ve organizasyon ‘Taksim Dayanışması’ tarafından yapılacaktır. Anma ve yürüyüşe ilişkin uyulması, yapılması istenecek her şey ailemizin onayıyla ‘Taksim Dayanışması’ tarafından duyurulup, yayınlanacaktır. 
Bugünden sonra Taksim Dayanışması twitter hesabı :
ve
Taksim Dayanışması web sitesi:
http://taksimdayanisma.org/ un yapacağı açıklamalar Berkin Elvan’ın hayatını kaybedişinin 1. Yılına ilişkin anma programının duyurusu olacaktır. Tüm dostlarımıza duyurulur.

4 Mart Çarşamba günü, Kartal Adliyesi'nde Hasan Ferit Gedik'in katillerinin yargılandığı mahkemede görüşmek üzere.

Berkin Elvan’ın ailesi adına:
Sami Elvan (Babası), Kenan Düzen (Dayısı)