Translate

24 Kasım 2013 Pazar

Geçmiş olsun Suna Yıldız

Suna Yıldız 16 Kasım'da #BerkinElvan için adalet isterken polis saldırısına uğradı. Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan'a giden yüzlerce insandan birisiydi Suna abla. 14 Yaşında bir çocuk vurulmuştu, 150 günü aşkın süredir yoğun bakımdaydı ve o çocuğu ölümle pençeleşir hale getiren emniyet görevlisi tespit edilmemişti. Halk, Berkin Elvan için adalet talebiyle yapılacak suç duyurusu öncesi basın açıklamasına katılmaya geliyordu. Daha insanlar toplanmadan polisler müdahale etti. Tomadan sıkılan tazyikli su Suna Yıldız'ı hedef almıştı. Suna abla yere düştü.


Su sıkmaya devam etti Toma. Polisler, insanların yardıma koşmasına uzun süre müsaade etmediler Ambulans Adliye'nin önündeki alana 15 dakikayı aşan sürede geldi. Suna ablanın sağ kolu ve sol bacağı kırılmıştı. Ameliyat oldu. En az 6 hafta bacağı bu halde kalacak. Kolu ise alçıda.


Bugün Berkin'in annesi Gülsüm Elvan hastaneye giderek Suna Yıldız'ı ve eşini ziyaret etti. Birbirlerine cesaret verdiler. Suna ablamızın aklı Berkin'deydi. Onu sordu hep. Adliye önünde gözaltına alınan gençleri çok merak etmiş. Özellikle dün Ankara'da öğretmenlere yapılan saldırılar canını çok sıkmış. 
Öpüşerek ve yumrukları sıkarak ayrıldık odadan. Yılmayacağız, teslim olmayacağız. Faşizme boyun eğmeyeceğiz. #BerkinUyanacak ve Suna Yıldız ona yürüyerek gidecek. Bizlere bu acıları yaşatan zavallılar ise mutlaka bir gün hesap verecekler. 
Geçmiş olsun Suna Yıldız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder